A vérnyomás csökkentésének hatékony módjai

A magas vérnyomást vagy a magas vérnyomást jó okból “csendes gyilkosnak” nevezik. Gyakran nincsenek tünetei, de nagy a kockázata a szívbetegségnek és a stroke-nak. Ezek a betegségek az Egyesült Államok vezető halálokai közé tartoznak, a vérnyomást higany milliméterben mérik, ami rövidítve mm Hg. A mérésben két szám szerepel. Szisztolés vérnyomás. A felső szám az erek nyomását jelenti, amikor a szíved ver. Diasztolés vérnyomás. Az alsó szám az erek nyomását jelenti a verések között, amikor a szíved pihen.

A vérnyomása attól függ, hogy mennyi vért pumpál a szíve, és mennyi ellenállás van az artériákban a véráramlással szemben. Minél keskenyebb az artériája, annál nagyobb a vérnyomása.

Az aerob edzés csökkentette a vérnyomást

1A 120/80 Hgmm-nél alacsonyabb vérnyomás normálisnak tekinthető. A 130/80 mm Hg vagy annál nagyobb vérnyomást magasnak tekintik. Ha a számok normálisak, de 130/80 Hgmm alatt vannak, akkor az emelkedett vérnyomás kategóriájába tartozik. Ez azt jelenti, hogy te vagy a kockázata a magas vérnyomás kialakulásának a jó hír a magas vérnyomás, hogy az életmódbeli változások jelentősen csökkentheti a számokat, és csökkenti a kockázatot — anélkül, hogy gyógyszert.

 A 2013-as tanulmány, ülő idősebb felnőttek, akik részt vettek aerob edzés csökkentette a vérnyomás átlagosan 3.9 százaléka a szisztolés, mind a 4,5 százalék a diasztolés Itt van 17 hatékony módja, hogy csökkentse a vérnyomást szintje növeli az aktivitást, valamint a testmozgás több. Ezek az eredmények nem olyan jók, mint egy kis vérnyomás gyógyszerek.Ahogy rendszeresen növeli a szív-és a légzési sebességet, idővel a szíve erősebbé válik, és kevesebb erőfeszítéssel pumpál. Ez kevesebb nyomást gyakorol az artériákra és csökkenti a vérnyomást. Mennyi tevékenységet kell törekednie.

Az American College of Cardiology (ACC) és az American Heart Association (AHA) 2013 – as jelentése mérsékelt-erőteljes-intenzív fizikai aktivitást javasol 40 perces munkamenetekhez, hetente három-négy alkalommal .Ha egyszerre 40 percet találni kihívás, akkor továbbra is lehetnek előnyei, ha az idő három vagy négy 10-15 perces szegmensre oszlik a nap folyamán.

A taiji vagy a magas vérnyomás hatásai megmutatkoznak

2De nem kell maratont futnod. A tevékenységi szint növelése olyan egyszerű lehet, mint a lépcsők használata séta vezetés helyett
házimunkát végez. Kertészet megy biciklizés csapatsport. Csak csináld rendszeresen, napi legalább fél órát dolgozzon mérsékelt aktivitással.

A mérsékelt aktivitás egyik példája, amely nagy eredményeket érhet el, a tai chi. Egy 2017-ig felülvizsgálja a hatások, a tai chi, illetve a magas vérnyomás azt mutatja, összességében átlagosan 15,6 mm Hg csepp a szisztolés vérnyomás, valamint egy 10.7 mm Hg csepp a diasztolés vérnyomást, mint az emberek, akik nem a gyakorlat egyáltalán Egy 2014-es felülvizsgálatát a testmozgás csökkenti a vérnyomást találták, hogy számos kombináció testmozgás csökkentheti a vérnyomást. Aerob testmozgás, ellenállás képzés, nagy intenzitású intervallum képzés, rövid roham a testmozgás egész nap, vagy séta 10.000 lépéseket egy nap lehet minden alacsonyabb vérnyomás fogyni. Ha túlsúlyos vagy, akár 5-10 font elvesztése csökkentheti a vérnyomást.

Plusz, akkor csökkenti a kockázatot más egészségügyi problémák. Számos tanulmány 2016-os áttekintése arról számolt be, hogy a testsúlycsökkentő étrend átlagosan 3, 2 Hgmm diasztolés és 4, 5 Hgmm szisztolés vérnyomáscsökkenést eredményezett.

Alacsony szénhidráttartalmú étrend

3Vágott vissza a cukor és a finomított szénhidrátok
Számos tudományos tanulmány azt mutatja, hogy a cukor és a finomított szénhidrátok korlátozása segíthet a fogyásban és a vérnyomás csökkentésében. Egy 2010-es tanulmány összehasonlította az alacsony szénhidráttartalmú étrendet az alacsony zsírtartalmú étrenddel. Az alacsony zsírtartalmú étrend tartalmaz egy diétás gyógyszert. Mindkét étrend fogyást eredményezett, de az alacsony szénhidráttartalmú étrend sokkal hatékonyabb volt a vérnyomás csökkentésében.

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend csökkentette a vérnyomást 4,5 Hgmm diasztolés 5,9 Hgmm szisztolés. Az alacsony zsírtartalmú étrend plusz a diétás gyógyszer csökkentette a vérnyomást csak 0,4 Hgmm diasztolés 1,5 Hgmm szisztolés .Az alacsony szénhidráttartalmú étrend és a szívbetegség kockázatának 2012-es elemzése szerint ezek a diéták átlagosan 3,10 Hgmm diasztolés és 4,81 Hgmm szisztolés vérnyomáscsökkenést mutattak.

Egyél több káliumot és kevesebb nátriumot. A káliumbevitel növelése és a só csökkentése szintén csökkentheti a vérnyomást a kálium kettős győztes: csökkenti a só hatását a rendszerben, valamint enyhíti az erek feszültségét. A káliumban gazdag étrend azonban káros lehet a vesebetegségben szenvedő egyénekre, ezért beszéljen orvosával, mielőtt növelné a káliumbevitelt.

Könnyű enni több káliumot így sok étel természetesen magas a káliumban. Itt van néhány alacsony zsírtartalmú tejtermékek, például tej és joghurt hal gyümölcs, például banán, kajszibarack, avokádó és narancs zöldségek, például édesburgonya, burgonya, paradicsom, zöld, spenót. Ne feledje, hogy az egyének másképp reagálnak a sóra. Néhány ember sóérzékeny, ami azt jelenti, hogy a magasabb sóbevitel növeli a vérnyomást. Mások só-érzéketlenek. Magas sóbevitelük lehet, és a vizeletükben üríthetik ki anélkül, hogy emelnék a vérnyomásukat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*